ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

& ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Νευρολόγος - ειδικός στον ιατρικό βελονισμό


Ο βελονισμός βασίζεται στην είσοδο ιδιαίτερα λεπτών βελονών (μόλις λίγα χιλιοστά) σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος των ασθενών. Έχει αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα σε διάφορες παθήσεις και χρησιμοποιείται καθημερινά σε πολλά μεγάλα νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Τρόποι εφαρμογής

Σωματοβελονισμός
Κάθε θεραπεία βελονισμού χρειάζεται συγκεκριμένο χρόνο για να ολοκληρωθεί (20 λεπτά ανά συνεδρία). Οι βελόνες τοποθετούνται σε πολύ μικρό βάθος στο σώμα, σχεδόν τελείως ανώδυνα αφού είναι ιδιαίτερα λεπτές (έχουν διάμετρο μόλις 0,2 mm ) και χωρίς να διαταράσσουν τις  λοιπές λειτουργίες του οργανισμού. Για κάθε πάθηση και για κάθε ασθενή ξεχωριστά επιλέγονται τα κατάλληλα σημεία και απαιτείται ένας συγκεκριμένος αριθμός και συχνότητα συνεδριών.


Ωτοβελονισμός
Tοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του αυτιού ειδικές βελόνες (πολύ μικρές και λεπτές) οι οποίες σταθεροποιούνται με αυτοκόλλητο και παραμένουν στο αυτί μέχρι να αποκολληθούν μόνες τους (μετά από 15 ημέρες συνήθως). Ο ασθενής μπορεί να πλένει κανονικά την περιοχή χωρίς πρόβλημα. Ο ωτοβελονιμσμός αποτελεί μια απολύτως ανώδυνη και πολύ αποτελεσματική θεραπεία.


Ηλεκτροβελονισμός
Ειδικές συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρικό ρεύμα συνδέονται με τις τοποθετημένες βελόνες ενισχύοντας τη δράση τους. Χρησιμοποιείται κυρίως στην αντιμετώπιση καταστάσεων χρονίου άλγους με πολύ καλά αποτελέσματα.
Ο βιοϊατρικός βελονισμός αποτελεί μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη ιατρική πράξη με αδιαμφισβήτητα θετικά αποτελέσματα για την υγεία. Είναι μια ασφαλής μέθοδος θεραπείας και εφαρμόζεται σε πλήθος ασθενειών και παθήσεων χωρίς να έχει παρενέργειες.

Έχει τις ρίζες του στην αρχαία Κίνα και ασκείται εκεί από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Αν και υπάρχουν καταγραφές θεραπειών με βελονισμό εκατοντάδες χρόνια πριν σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, η ραγδαία εξάπλωσή του στη δυτική Ευρώπη, στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ξεκίνησε από το  δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.


Για να εφαρμόσει κάποιος το βελονισμό, σύμφωνα με τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα, θα πρέπει:

1. Να είναι πτυχιούχος γιατρός.

2. Να έχει άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος για την ελληνική επικράτεια.

3. Να είναι εγγεγραμμένος στον ιατρικό σύλλογο της περιοχής του.

4. Να έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον (300) τριακόσιες ώρες θεωρητικής και πρακτικής διδασκαλίας βελονισμού, σε εκπαιδευτικό κέντρο της Ελλάδας ή του εξωτερικού και να είναι τακτικό μέλος αναγνωρισμένης ιατρικής εταιρείας βελονισμού και εγγεγραμμένος στα αρχεία της (πιστοποιημένος βελονιστής – licensed acupuncturist).


Βιοϊατρικός βελονισμός

Γενικές πληροφορίες


Copyright © 2015 by "Kanellopoulos Dimitrios"  ·  All Rights reserved

Διεύθυνση Ιατρείου: Τριών Ιεραρχών 126 και Δαναών 12, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα, ΤΚ:11852

Τηλέφωνο: 2103425555

Κινητό: 6934608550

Email: nevrologikoiatreio@gmail.com


Sitemap

Βελονισμός

Γενικά Τρόπος δράσης Αποτελεσματικότητα Ενδείξεις Κάπνισμα Αδυνάτισμα Παρενέργεις Συχνές ερωτήσεις Πρόσφατα άρθρα
Αρχική Βιογραφικό Νευρολογία Βελονισμός Ιατρεία Επικοινωνία