ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

& ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Νευρολόγος - ειδικός στον ιατρικό βελονισμό


Πονάει ο βελονισμός;

Ο βελονισμός γενικά είναι μια ασφαλής και σχετικά ανώδυνη θεραπεία, όταν φυσικά γίνεται σωστά από ειδικευμένους ιατρούς. Σε κάποια σημεία μπορεί να υπάρξει ήπιος πόνος κατά την είσοδο της βελόνας, ο οποίος όμως είναι στιγμιαίος και πολύ καλά ανεκτός από την πλειοψηφία των ασθενών.


Έχει αποτέλεσμα ο βελονισμός;

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει τη θεραπευτική αξία του βελονισμού σε πολλές παθήσεις και συμπτώματα. Σε κάποια νοσήματα μάλιστα φαίνεται να υπερέχει και των φαρμακευτικών θεραπειών  και φυσικά χωρίς τις παρενέργειες αυτών. Στην ενότητα “αποτελεσματικότητα θα βρείτε τη σχετική ανάλυση και άρθρα που αξιολογούν τη δράση του βελονισμού σε διάφορες παθήσεις.


Είναι επικίνδυνος ο βελονισμός;

Ο βελονισμός είναι μια απολύτως ασφαλής θεραπεία, η οποία όταν γίνεται σωστά δεν έχει παρενέργειες και κινδύνους.

Στην ενότητα “παρενέργειεςαναλύεται το θέμα εκτενώς.


Που μπορεί να με βοηθήσει ο βελονισμός;

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας (WHO) ο βελονισμός έχει ένδειξη για 28 παθήσεις και συμπτώματα, ενώ αναγνωρίζει την αποτελεσματικότητά του σε πολλές ακόμα. Οι πιο συχνές παθήσεις που αντιμετωπίζονται με επιτυχία μέσω του βελονισμού είναι η ημικρανία-κεφαλαλγία, η οσφυαλγία-αυχεναλγία, ο ίλιγγος-χρόνια ζάλη, η οστεοαρθρίτιδα, η διακοπή καπνίσματος, η ρύθμιση σωματικού βάρους κα. Στην ενότητα “ενδείξεις θα βρείτε έναν πλήρη κατάλογο των ενδείξεων.


Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διάρκεια και τα σημεία κάθε θεραπείας βελονισμού εξατομικεύονται ανάλογα με τη νόσο και την αντίδραση του νευρικού συστήματος του κάθε ασθενή. Συνήθως χρειάζονται 10-12 συνεδρίες των 20 λεπτών, 2 φορές την εβδομάδα. Μερικοί ασθενείς μετά το πέρας της βασικής θεραπείας ίσως χρειαστούν κάποιες συνεδρίες διατήρησης (μία θεραπεία ανά μήνα ή πιο αραιά), κυρίως εφόσον τα συμπτώματα υποτροπιάσουν.


Τι διαφορά έχει ο κινέζικος παραδοσιακός βελονισμός με το βιοϊατρικό βελονισμό;

Και τα δύο είδη ακολουθούν τις ίδιες πρακτικές και οι θεραπείες σχετικά είναι ίδιες. Ο ιατρικός βελονισμός εξηγεί τη δράση του μέσω γνώσεων της νευροφυσιολογίας και βασίζεται στη διάγνωση και αντιμετώπιση μιας πάθησης με τα δυτικά πρότυπα, ενώ ο κινέζικος βελονισμός αποτελεί μέρος της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και βασίζει τη δράση του στην εξισορρόπηση της φυσικής ενέργειας του σώματος. Στην ουσία ο βιοϊατρικός βελονισμός, είναι η εξέλιξη του βελονισμού στη σύγχρονη εποχή, όπου σεβόμενος την παράδοση και τις αρχαίες γνώσεις, επεκτείνει και εξηγεί τη δράση και την αποτελεσματικότητά του, καταρρίπτοντας μύθους και προκαταλήψεις.


Αν ξεκινήσω βελονισμό μπορώ να διακόψω τη φαρμακευτική μου αγωγή;

Εξαρτάται. Υπάρχουν σοβαρές ασθένειες στις οποίες ο βελονισμός αποτελεί συμπληρωματική θεραπεία, ενισχύοντας το θεραπευτικό αποτέλεσμα ή μειώνοντας τις παρενέργειες των φαρμάκων, χωρίς όμως να τα αντικαθιστούν. Κάποιες φαρμακευτικές αγωγές είναι απαραίτητες και δεν πρέπει να διακόπτονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού. Ο βελονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως έχει αποδειχτεί, δρα προσθετικά και συμπληρωματικά, βελτιώνοντας σαφώς το τελικό θεραπευτικό αποτέλεσμα.Συχνές ερωτήσεις
Copyright © 2015 by "Kanellopoulos Dimitrios"  ·  All Rights reserved

Διεύθυνση Ιατρείου: Τριών Ιεραρχών 126 και Δαναών 12, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα, ΤΚ:11852

Τηλέφωνο: 2103425555

Κινητό: 6934608550

Email: nevrologikoiatreio@gmail.com


Sitemap


Βελονισμός

Γενικά Τρόπος δράσης Αποτελεσματικότητα Ενδείξεις Κάπνισμα Αδυνάτισμα Παρενέργεις Συχνές ερωτήσεις Πρόσφατα άρθρα
Αρχική Βιογραφικό Νευρολογία Βελονισμός Ιατρεία Επικοινωνία