ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

& ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Νευρολόγος - ειδικός στον ιατρικό βελονισμό


Αδυνάτισμα και βιοϊατρικός βελονισμός

Στο ιατρείο μου συνήθως ακολουθώ ένα πρωτόκολλο ωτοβελονισμού διάρκειας 8 εβδομάδων, μία συνεδρία ανά εβδομάδα. Τελευταία έρευνα καταλήγει ότι η μέθοδος αυτή σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή (όχι αυστηρή δίαιτα) οδηγεί σε απώλεια βάρους 6.1% κατά μέσο όρο σε 4 εβδομάδες.

Ο βελονισμός λοιπόν δεν είναι η μαγική μέθοδος που θα σας αδυνατίσει χωρίς καμία προσπάθεια. Δεν υπάρχει κάποια τέτοια μέθοδος. Θα βοηθήσει όμως στην προσπάθειά σας, ελαττώνοντας την όρεξη και αυξάνοντας το μεταβολισμό σας, χωρίς να χρειάζεται αυστηρή δίαιτα ή στερήσεις. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν δοκιμάσει δεκάδες δίαιτες χωρίς αποτέλεσμα και συνήθως λένε ότι βρίσκονται μόνιμα σε διατροφή. Ο βελονισμός θα αυξήσει τις πιθανότητες όλη αυτή η προσπάθεια να έχει τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος  του παγκόσμιου πληθυσμού είναι υπέρβαροι. Στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά, αυτοί οι ασθενείς ξοδεύουν μεγάλα ποσά ετησίως (σε πρόσφατη έρευνα παρατηρήθηκε ότι 33 δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται κάθε χρόνο στην Αμερική σε προγράμματα αδυνατίσματος). Παρά τις θυσίες τους, το 95% αυτών αποτυγχάνουν στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα υγειές βάρος. Ο ιατρικός βελονισμός μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ασθενείς.

Η συμβολή του βελονισμού στην προσπάθεια απώλειας κιλών είναι πολυεπίπεδη. Κατά κύριο λόγο ο εγκέφαλος μέσω του ερεθισμού σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα και στο αυτί εκκρίνει ενδορφίνες και σεροτονίνη, γεγονός που οδηγεί σε ηρεμία, χαλάρωση, ελάττωση της όρεξης και μείωση του άγχους και του στρες, καταστάσεις δηλαδή που δυσκολεύουν την προσπάθεια απώλειας βάρους . Επίσης ρυθμίζει το μεταβολισμό και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.  Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας και διευκολύνει την όλη προσπάθεια.

Copyright © 2015 by "Kanellopoulos Dimitrios"  ·  All Rights reserved

Διεύθυνση Ιατρείου: Τριών Ιεραρχών 126 και Δαναών 12, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα, ΤΚ:11852

Τηλέφωνο: 2103425555

Κινητό: 6934608550

Email: nevrologikoiatreio@gmail.com


Sitemap

Βελονισμός

Γενικά Τρόπος δράσης Αποτελεσματικότητα Ενδείξεις Κάπνισμα Αδυνάτισμα Παρενέργεις Συχνές ερωτήσεις Πρόσφατα άρθρα
Αρχική Βιογραφικό Νευρολογία Βελονισμός Ιατρεία Επικοινωνία