ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

& ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Νευρολόγος - ειδικός στον ιατρικό βελονισμό


Άρθρο στο Health Scout News σχετικά με τη συνεργική δράση του βελονισμού στην επιτυχή εξωσωματική γονιμοποίηση. Προσθέτοντας το βελονισμό στην ορμονική θεραπεία των γυναικών, πιθανώς αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψης, καταλήγει το άρθρο.

link

Άρθρο στη Huffington Post σχετικά με την αποτελεσματικότητα του βελονισμού στα προγράμματα απεξάρτησης,

link

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Internal Medicine, καταλήγει όχι μόνο ότι ο βελονισμός είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση της οσφυαλγίας (με θεραπευτικό αποτέλεσμα που διαρκεί για τουλάχιστον 6 μήνες), αλλά και ότι είναι διπλάσια αποτελεσματικός από τις άλλες συντηρητικές  θεραπείες, φαρμακευτικές ή μη.

link

Άρθρο στο Reuters στο οποίο αναλύεται η δράση του βελονισμού στην αντιμετώπιση των εποχιακών αλλεργιών. “Αν βρείτε έναν καλό θεραπευτή και έχετε την οικονομική δυνατότητα πρέπει να δοκιμάσετε”, καταλήγει το άρθρο.

 link

“Ο βελονισμός δουλεύει, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο”, καταλήγει άρθρο του CNN.

 link

Άρθρο στο Web Md σχετικά με την αποτελεσματικότητα του βελονισμού στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και στο αδυνάτισμα. Σύμφωνα με το άρθρο, η θεραπεία με βελονισμό μειώνει το βάρος κατά 6.1% μέσο όρο σε 4 εβδομάδες.

 link

Άρθρο στο Preventive Medicine καταλήγει ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει τους καπνιστές να μειώσουν ή και να διακόψουν το κάπνισμα και το αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί για τουλάχιστον 5 χρόνια.

 link

Σύφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Neurology,Neurosurgery & Psychiatry ο βελονισμός υπερτερεί της φαρμακευτικής προφυλακτικής θεραπείας για την αντιμετώπιση της ημικρανίας και της κεφαλαλγίας τάσεως και μάλιστα αποφεύγοντας τις παρενέργειες των φαρμάκων.

 link

Έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2013 αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του βελονισμού στην αντιμετώπιση του χρονίου άγχους. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο βελονισμός σε συγκεκριμένα σημεία έχει παρόμοιο τρόπο δράσης με τα αγχολυτικά και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Μάλιστα φαίνεται να έχει πιο άμεσο αποτέλεσμα και φυσικά χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων.

link 1

link 2

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2010 από το πανεπιστήμιο του Πεκίνου, ο βελονισμός είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση της χρόνιας λειτουργικής δυσκοιλιότητας (χωρίς οργανικό ή ανατομικό πρόβλημα). Η αποτελεσματικότητά  του φτάνει το 68%.

link

Άρθρα και τελευταία νέα σχετικά με το βελονισμό

Βελονισμός

Γενικά Τρόπος δράσης Αποτελεσματικότητα Ενδείξεις Κάπνισμα Αδυνάτισμα Παρενέργεις Συχνές ερωτήσεις Πρόσφατα άρθρα
Αρχική Βιογραφικό Νευρολογία Βελονισμός Ιατρεία Επικοινωνία

Copyright © 2015 by "Kanellopoulos Dimitrios"  ·  All Rights reserved

Διεύθυνση Ιατρείου: Τριών Ιεραρχών 126 και Δαναών 12, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα, ΤΚ:11852

Τηλέφωνο: 2103425555

Κινητό: 6934608550

Email: nevrologikoiatreio@gmail.com

Sitemap